Ποια είναι η προθεσμία υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), για μεταβολές εντός του τρέχοντος έτους 2022;

Απάντηση από τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ :

Από την 1η Ιανουαρίου 2021 και μετά, για τη σύσταση, απόκτηση και κάθε άλλη μεταβολή στα δικαιώματα (δηλαδή αποκτούν ακίνητο ή ακίνητη περιουσία γενικά,  τότε ο φορολογούμενος είναι υποχρεωμένος  σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων και  υποβάλλει αυτήν, μέχρι την 31η Μαρτίου του επόμενου έτους από την ημέρα της σύστασης, απόκτησης και κάθε άλλης μεταβολής στα δικαιώματα αυτά, πλην της κληρονομικής διαδοχής, για την οποία ο φορολογούμενος υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της λήξης της προθεσμίας αποποίησης της κληρονομιάς.

Εσείς που μας ρωτήσατε ως αναγνώστες του Ε.Κ. πότε θα δηλώσετε τα ακίνητα που αγοράσατε ή αποκτήσατε μέσα στο 2022, σας απαντούμε ότι καταληκτική ημερομηνία είναι η 31/03/2023. Μετά ακριβώς θα υπολογιστεί και θα εκδοθεί ο ΕΝΦΙΑ

Μπορείτε να μας γράψετε την ερώτηση σας στο Λογιστικό γραφείο Ev-Taxis Άννα Χρυσούλη και η επικεφαλής του γραφείου μας θα συμπεριλάβει την ερώτηση σας σε σχετική αρθρογραφία.

Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας.

 

 

 

Εμπιστευθείτε μας. !!!