Με προσυμπληρωμένα στοιχεία θα εμφανιστούν τα εισοδήματα από τα ενοίκια των ιδιοκτητών στις φετινές φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος έτους 2020.

Η εφαρμογή δεν ήταν βέβαιο ότι θα λειτουργήσει αλλά τα τεχνικά εμπόδια ξεπεράστηκαν.

Τα εισπραχθέντα εισοδήματα που θα δηλωθούν τη φετινή χρονιά στην ΑΑΔΕ έχουν καταγραφεί ψηφιακά μετά τις ενέργειες καταγραφής στην πλατφόρμα των ενοικίων των πληττόμενων και μη ενοικιαστών,  καθώς  και τις δηλώσεις covid-19 που υποχρεώθηκαν να δηλώσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που τα εκμισθώνουν. 

Τα εισοδήματα θα εμφανιστούν τόσο στο έντυπο Ε1 όσο και στο Ε2 για κάθε φορολογούμενο και σε περίπτωση ασυμφωνίας οι ιδιοκτήτες θα κληθούν για εξηγήσεις και εάν δε δεν πείσουν τον εφοριακό υπάλληλο, θα υποχρεωθούν είτε να επιστρέψουν με πρόστιμα και προσαυξήσεις τυχόν αποζημίωση που έλαβαν,  είτε να τους επιβληθεί πρόστιμο για απόκρυψη εισοδήματος ή και τα δύο.

Τα ποσά που δεν εισπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του 2020, λόγω των αναγκαστικών μειώσεων κατά 40% ή τουλάχιστον κατά 30%, δεν θα συμπεριληφθούν στα φορολογητέα ποσά και οι ιδιοκτήτες θα απαλλαγούν γι’ αυτά από τη φορολογία εισοδήματος, όπως ήδη προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Η  ΑΑΔΕ ψηφιακά  ξεκίνησε να ενημερώνει τους μισθωτές με email για τα μισθωτήρια που δημιουργούνται.