Επαναλειτουργία και αναβάθμιση υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών 

 

 1. Επαναλειτουργία και αναβάθμιση υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών Επαναλειτουργεί η πλατφόρμα για τα αδήλωτα τμ στους ΟΤΑ,
  https://tetragonika.govapp.gr
  Άνοιξε από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί  μέχρι 31.12.2021 η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τη δήλωση αδήλωτων επιφανειών ακινήτων χωρίς αναδρομικά 13 ετών, όπως ισχύει σήμερα, αλλά μόνο από 1.1.2020 και μετά, χωρίς κανένα πρόστιμο και σε αυτόματες δόσεις 24 μηνών!

  ΠΡΟΣΟΧΗ:
  Η πλατφόρμα άνοιξε αυτή τη φορά μόνον για αδήλωτα τετραγωνικά, και όχι και για δήλωση μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων!!! Πρόστιμα, τέλη και λοιπές παραγραφές αξιώσεων των Δήμων, αναμένεται η προώθηση τους από τη Βουλή των Ελλήνων.
 2. Αναβάθμιση και εξυπηρέτηση των πολιτών
  Σε λειτουργία o ψηφιακός χώρος επικοινωνίας πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες, το support.gov.gr. Tο σχετικό video  σκοπό έχει τη διευκόλυνση της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη και ενοποιεί τον τρόπο επικοινωνίας με τους κυβερνητικούς φορείς για τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται στο gov.gr.  Δημιουργείται, έτσι, ένας ψηφιακός χώρος επικοινωνίας πολιτών και επιχειρήσεων με τις δημόσιες υπηρεσίες, για την υποβολή ερωτημάτων, αιτημάτων και την λήψη απαντήσεων για τη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών κάθε φορέα. Η κάθε ερώτηση απαντάται  και οι υπηρεσίες  δίνουν λύσεις και κατευθυντήριες οδηγίες για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών.

  Πληροφορία :
  259 ψηφιακές υπηρεσίες παρέχονται από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, καθώς επίσης και από  τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και την ΗΔΙΚΑ. Κάθε ερώτημα μετά την υποβολή από τον πολίτη, λαμβάνει ως αποδεικτικό τον μοναδικό αριθμό εξυπηρέτησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και φυσικά η είσοδος εξυπηρέτησης γίνεται πάντοτε με τους κωδικούς taxisnet.

 3. Επιπλέον προξενικές Αρχές εντάσσονται στο MyconsulLive

  Δεκατρείς (13) επιπλέον πρεσβείες και προξενεία από 10 χώρες προστίθενται στην υπηρεσία MyconsulLive
  Από την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στο MyconsulLive εντάσσονται:
  Οι πρεσβείες της Ελλάδας σε Όσλο, Κίεβο, Τελ Αβίβ, Αμπού Ντάμπι, Μπακού, Ερεβάν και Τιφλίδα τα προξενεία Αγίας Πετρούπολης, Γκουανγκζού, Σαγκάης, Χονγκ-Κονγκ, Αλεξάνδρειας και Ιεροσολύμων.