Όπως ανακοινώθηκε από την ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ η επίσημη ημερομηνία έναρξης της περιόδου υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2023 είναι η 23η Ιανουαρίου, όταν η εφορία «IRS» θα αρχίσει να δέχεται και να επεξεργάζεται τις δηλώσεις του 2022.

Αυτό ανακοινώθηκε από την υπηρεσία.

Η ηγεσία του οργανισμού λέει ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν μια πιο ομαλή περίοδο υποβολής φακέλων φέτος.

«Έχουμε εκπαιδεύσει χιλιάδες νέους υπαλλήλους να απαντούν στα τηλέφωνα και να βοηθούν τους ανθρώπους.

Ενώ απομένει πολλή δουλειά μετά από αρκετά δύσκολα χρόνια, αναμένουμε ότι οι άνθρωποι θα βιώσουν βελτιώσεις αυτή τη φορολογική περίοδο», δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος της IRS Νταγκ Ο’ Ντόνελ (Doug O’Donnell).

Η IRS πρόσθεσε πρόσφατα 5.000 νέους εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών που εκπαιδεύτηκαν σε θέματα δικαιωμάτων φορολογουμένων και τεχνικής διαχείρισης λογαριασμών και διεκπεραιώνει τις εκατοντάδες χιλιάδες μη επεξεργασμένες επιστροφές από την περασμένη φορολογική περίοδο.

Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2022, οι επεκτάσεις αρχείων και οι πληρωμές των οφειλομένων, για τους περισσότερους  φορολογούμενους είναι η 18η Απριλίου.

Αυτό συμβαίνει επειδή η κανονική ημερομηνία υποβολής της 15ης Απριλίου είναι Σαββατοκύριακο και στις 17 Απριλίου είναι η αργία της Ημέρας Χειραφέτησης της Περιφέρειας Κολούμπια.

Οι φορολογούμενοι που ζητούν παράταση θα έχουν προθεσμία έως τις 16 Οκτωβρίου για να υποβάλουν αίτηση.

 

 

Συμβουλευτείτε μας !