Σκάναρε και πάρε την ΕΚΠΤΩΣΗ % (πατήστε στο σύμβολο για μεγένθυση)

Tips for Greeks

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή  στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους η αίτηση των εκλογέων θα πρέπει να έχει υποβληθεί τουλάχιστον 12 ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών.

Στην πλατφόρμα Αιτήσεις Εκλογέων Εξωτερικού (ypes.gr) / www.apodimoi.ypes.gr μπορούν να γραφτούν οι κάτοικοι Εξωτερικού στους Ειδικούς εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν από τη χώρα που διαμένουν.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ η επίσημη ημερομηνία έναρξης της περιόδου υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2023 είναι η 23η Ιανουαρίου, όταν η εφορία «IRS» θα αρχίσει να δέχεται και να επεξεργάζεται τις δηλώσεις του 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής στρατολογίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καλούνται τα αγόρια που έχουν γεννηθεί το 2005 και είναι γραμμένοι στα Μητρώα Αρρένων των Περιφερειακών Ενοτήτων,

Hλεκτρονικά μέσω του gov.gr  θα έχουν δυνατότητα πλέον οι φοιτητές σύμφωνα με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ όσο αφορά τις Ελληνικές Επιχειρήσεις, τα εκδοθέντα στοιχεία από τα έσοδα και τα έξοδα των εταιρειών που ήδη αποστέλλονται ηλεκτρονικά στα αρχεία του κράτους, προσυμπληρώνουν τα ειδικά έντυπα των υποχρεώσεων των Επιχειρήσεων.

Διαθέσιμες τελωνειακές διαδικασίες σε  ψηφιακή υποβολή του αιτήματος καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αλλά και ενημέρωση στο κινητό του συναλλασόμενου θα δέχονται τα πρώτα 20 Τελωνεία της Ελλάδος που εντάσσονται στις ψηφιακές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Μέσω της εφαρμογής, τα άτομα που έχετε καταχωρηθεί στο Ψηφιακό Μητρώο Ατόμων με Αναπηρία και έχετε συνολικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% μπορείτε να υποβάλετε αίτημα για χορήγηση Κάρτας Αναπηρίας. Επιπλέον μπορείτε:

Παράταση ανακοινώνεται για τα ακίνητα της Ελληνικής γης, για διορθώσεις στις αρχικές εγγραφές που αφορούν το Κτηματολόγιο.

Με απλοποιημένες ενέργειες,  αποκτούν  Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)  οι κάτοικοι εξωτερικού από οποιαδήποτε Εφορία χωρίς την προσέλευση του φορολογικού εκπροσώπου τους αποκλειστικά στη Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού.

Πως αποκτούν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) τα αλλοδαπά πρόσωπα (Φυσικά ή Νομικά) που είναι Διαχειριστές Ακινήτων ή ευρύτερα είναι δικαιούχοι εισοδήματος από Βραχυχρόνια Μίσθωση;

Εκπτωση 2022

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις πλέον αξιόπιστες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες που αφορούν τα φορολογικά και περιουσιακά θέματα των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Tips for Greeks

Δείτε τις φορολογικές μας συμβουλές κάθε Σαββατοκύριακο στο φύλλο του Εθνικού Κήρυκα που κυκλοφορεί σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ

Ev Taxis

Η πολυετής πείρα, η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση,
η άρτια τεχνολογική υποστήριξη, σύν το ευρύ δίκτυο συνεργατών μας,
μας επιτρέπει να προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών.

Επικοινωνήστε μαζί μας
  •  Μιχαήλ Λιβανού 17
  •  Χίος 82 132
  •  Ελλάδα
  • (+30) 22710 44307