ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ είναι πλέον  οι ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ  για τις επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων με «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» που υπέγραψε την 21/05/2021 ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής για τους ιδιοκτήτες ακινήτων ακόμα και αν υπάρχουν συνιδιοκτήτες.

Παρελθόν αποτελούν οι εξυπηρετήσεις των ομογενών από συγγενείς (ανιψιούς ,κλπ)  που εισέπρατταν μετρητά για λογαριασμό τους τα ενοίκια των καταστημάτων τους και τους τα έδιναν το καλοκαίρι που έρχονταν για διακοπές στην Ελλάδα.

Εύθραυστη η είσπραξη «σπασμένου ενοικίου» κατοικίας που ήταν νοικιασμένο τμήμα του και ως επαγγελματική στέγη και η είσπραξη του μισθώματος γίνονταν μόνο με μετρητά.

Προβλήματα θα δημιουργήσει στις τράπεζες η επικαιροποίηση παλιών λογαριασμών των ομογενών που δεν έχουν στείλει τα πρόσφατα δικαιολογητικά που απαιτούν οι τράπεζες για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων ή όσοι δεν έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμμότητες των τραπεζικών τους λογαριασμών για να μπορούν να εισπράττουν τα ενοίκια τους στην ψηφιακή εποχή.

Η δέσμη των κατάλληλων τρόπων πληρωμής  είναι :

e-banking, ηλεκτρονικό πορτοφόλι, έμβασμα (μετρητά ή κατάθεση), η χρήση ταχυδρομικής επιταγής –ταχυπληρωμής ή κατάθεση  σε λογαριασμό πληρωμών των Ελληνικών Τραχυδρομείων, η χρήση τραπεζικής επιταγής.

 

Tip Το μέτρο αυτό που ανακοινώθηκε από την ΑΑΔΕ για τα επαγγελματικά ενοίκια έχει αναδρομική ισχύ από 01/01/2020, μόνη εξαίρεση αποτελούν οι προκαταβολές που συνέβησαν πριν την 12/12/2019 ημερομηνία ανακοίνωσης του Ελληνικού νόμου 4646/2019.